TEP Roof

Perusmuurin vedeneristys

Perusmuurin vedeneristys bitumilla

Perusmuurin vedeneristys on tarpeellinen osa rakentamista, koska hyvä vedeneristys pitää kosteuden poissa perustuksista. Perusmuurin vedeneritykseen on erilaisia menetelmiä, mutta me Tep Roofilla suosimme bitumieristystä. Meillä on yli 20 vuoden kokemus sokkelin vedeneristyksestä bitumilla ja kattotöistä. Toimimme Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla.

Miksi perusmuuri täytyy vesieristää?

Perusmuurin vedeneristys on tarpeellinen osa talon rakentamista, sillä hyvä vesieristys pitää kosteuden pois talon perustuksista. Eristyksen avulla estetään kosteusvauriot, joiden takia rakenteeseen voi syntyä mikrobi- ja homekasvustoja.

Kasvustojen syntyminen ei ole ikinä hyvä asia, sillä home vaikuttaa negatiivisesti talon viihtyisyyteen ja se tekee asumisesta epäterveellistä. Laadukkaan perusmuurin vedeneristyksen ansiosta vesivahingot voidaan välttää. Todella paha kosteusvaurio saattaa jopa rapauttaa talon kantavia rakenteita.

Tämän vuoksi sokkelin vedeneristys bitumilla on hyvin tärkeä vaihe talonrakennuksessa, eikä sitä kannata jättää väliin. Hyvin vesieristetty kellarikerros ja perusmuuri tekevät talosta kestävämmän, ja mahdolliset kosteusvaurioiden takia aiheutuvat remontit vältetään.

Sokkelin vedeneristys onnistuu monella eri tavalla

Sokkeli, eli perusmuuri, voidaan vesieristää periaatteessa kolmella eri tavalla. Sokkelin eristys patolevyllä, joka ohjaa veden pois rakenteista, on yksi tapa. Toinen keino on ruiskutettava suojamateriaali, joka tarttuu perusmuurin pintaan. ruiskutettava suoja on kuitenkin harvinaisempi menetelmä.

Kolmas keino sokkelin vedeneristykseen on bitumieristys, jossa perusmuuri vuorataan bitumihuovalla. Huopa on täysin vedenkestävä, eikä päästä kosteutta lävitseen.

Sokkelin eristys patolevyllä on yleinen ratkaisu omakotitaloissa ja muissa kevyissä rakennuksissa. Perusmuuri suojataan bitumilla useimmiten kerrostaloissa ja isokokoisissa rakennuksissa. Mikään ei kuitenkaan estä bitumikermin käyttämistä omakotitalon sokkeliin ja niin myös tehdään silloin tällöin.

Bitumikermin asentaminen sokkeliin onnistuu näppärästi meiltä Tep Roofilla. Vuosikymmenten kokemuksen ansiosta meillä on kattava tietämys kerrostalojen ja muiden rakennusten perusmuurin vedeneristyksestä. Ota meihin yhteyttä, niin etsitään sinulle sopivin ratkaisu!

Bitumilla vesieristetty perusmuuri kestää kosteutta

Bitumieristys on yksi parhaista tavoista vesieristää perusmuuri. Sokkelin vedeneristys bitumilla toimii käytännössä niin, että perusmuurin pintaan liimataan yksi tai useampi kerros bitumihuopaa. Ennen ensimmäisen kerroksen liimaamista sokkelin pinta tasoitetaan ja mahdolliset kuopat täytetään, jotta pinta olisi sileä.

Vesieristeen liimaaminen on helpompaa sileälle ja puhtaalle pinnalle, samalla varmistetaan bitumikermin hyvä tarttuvuus. Bitumihuopa kiinnitetään perusmuuriin kuumentamalla huovassa olevaa tarttumapintaa liekillä. Perusmuurin vedeneristys bitumikermillä on vaativa toimenpide, joka vaatii ammattitaitoa. Lopputulos on myös sen mukainen, sillä vesi ei pääse huovan läpi helposti.

Bitumi on tehokas vesieriste sokkeleille ja muille pinnoille, mutta se on myös kustannustehokas tapa vesieristää perustukset. Sokkelin vedeneristys bitumilla maksaa jotakuinkin yhtä paljon kuin patomuovi. Ainoa ero on vain, että bitumisuojan asennus vaatii ammattilaisen.

Voiko bitumieristyksen tehdä vanhaan taloon?

Perusmuurin voi vesieristää bitumilla myös, kun kyseessä on vanhempi talo. Moni taloyhtiö haluaa korjauttaa vanhan perustusten vedeneristyksen, ja silloin bitumihuopa on todella hyvä vaihtoehto. Sokkelin vedeneristyksen korjaaminen on pitkä urakka, mutta vaivannäkö on sen arvoista. Uusi perusmuurin vedeneristys ehkäisee vesivahinkojen syntymistä.

Perusmuurin vedeneristys Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla

Tep Roof on kokenut rakennusalan tekijä, jolla on pitkä kokemus sokkelin vedeneristyksestä bitumilla, kattotöistä ja pihakannen vedeneristyksestä. Tarjoamme perusmuurin vedeneristystä Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla. Meillä on toimipiste kaikissa kolmessa maakunnassa. Ota yhteyttä meihin, niin teemme laadukkaan sokkelin vedeneristyksen bitumilla!

Toimimme seuraavilla paikkakunnilla:

  • Pohjanmaa: Oulu, Vaasa, Kokkola, Seinäjoki, Rovaniemi, Kajaani
  • Pirkanmaa: Tampere, Nokia, Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Pirkkala, Orivesi, Vesilahti
  • Uusimaa: Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti
  • Varsinais-Suomi: Turku & lähialueet

TEP Roof Oy, Uusimaa

Y-tunnus: 2803613-6
Koskelontie 16 B, 02920 Espoo
Ota yhteyttä

TEP Roof Oy, Pirkanmaa

Y-tunnus: 2803613-6
Turkkirata 25, 33960 Pirkkala
Ota yhteyttä

TEP Roof Oy, Pohjanmaa

Y-tunnus: 2803613-6
Asentajantie 7, 65610 Mustasaari
Ota yhteyttä

TEP Roof Oy, Pohjanmaa

Y-tunnus: 2803613-6
Yhdystie 4, 60100 Seinäjoki
Ota yhteyttä

Pyydä tarjous

Ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous.  Helpoiten se käy täyttämällä tarjouspyyntölomakkeen.

Facebook  Linkedin

Luotettava kumppani

TEP Roof Oy © 2024

Ota yhteyttä