TEP Roof

Tiilikatto

TEP ROOF –
Tiilikattoja ammattitaidolla

TEP Roof asentajat ovat tehneet tiilikattoja useammalla vuosikymmenellä. Kohteissa on ollut suojeltuja sairaalarakennuksia, rivitaloja ja omakotitaloja. 

Tiilikatto

Tiilikatot ovat hiljaisia, pitkäikäisiä, monimuotoisia ja näyttäviä. Vaihtoehtoina on useita aaltokuvioisia tiiliä tai modernia sileäpintaista tiiltä. Tiilikatoissa pienillä yksityiskohdilla saadaan lisää näyttävyyttä katolle, kuten esimerkiksi reunatiiliä käyttämällä. Tiilikatot jaetaan betonitiilikattoihin ja savitiilikattoihin. Tiilikatto luokitellaan epäjatkuviin katteisiin, jolloin on käytettävä ulkopuolista vedenpoistoa. Tiilien saumat eivät kestä kaikkia sääolosuhteita, jolloin sen alla on käytettävä aina tuoteluokkavaatimukset täyttävää aluskatetta.

Betonitiilikatto

Betonitiilikatoilla minimikaltevuus on 1:5. Suurin osa tiilikatoista tehdään nykyään betonitiilistä. Ne valmistetaan betonimassasta muottiin valamalla ja ovat mittatarkempia kuin savitiilet. Betonitiilet ovat nykyään monimuotoisia ja näyttäviä. Lisäksi ne voivat olla pinnasta maalattuja, jolloin värivaihtoehtoja löytyy runsaasti. Betonikattotiili on pitkäikäinen materiaali, sillä elinkaari on noin 70 vuotta, mutta UV-säteily, lumi, jää ja ilmansaasteet haalistavat väriä ajan mittaan. Betonitiilikaton kantavia rakenteita mitoitettaessa on otettava lumikuorman lisäksi huomioon betonitiilien paino, joka on noin 45 kg/m2.

Savitiilikatto

Savitiilikatoilla minimikaltevuus on 1:4. Savitiilet valmistetaan yli 1000 asteessa savesta polttamalla. Punainen väri syntyy, kun saven sisältämä rauta hapettuu poltettaessa rautaoksidiksi. Lisäksi nykyään löytyy lasitettuja savitiiliä, jolloin kvartsi sulatetaan tiilen pinnalle. Näin ollen savitiiliä saa myös monimuotoisena ja monella värillä. Savitiili on erittäin pitkäikäinen ja elinkaari voi olla yli 100 vuotta, eikä siinä tapahdu betonitiilen kaltaista haalistumista. Savitiilikaton kantavia rakenteita mitoitettaessa on otettava lumikuorman lisäksi huomioon tiilien paino, joka on yleensä vajaa 50 kg/m2.

Kattoturvatuotteet

Tiilikattoja suunniteltaessa on muistettava riittävät turvavarusteet, joista kertyy lisää neliöhintaa tiilikatolle. Oikealla suunnittelulla kaikki on otettu huomioon jo ennen työn aloitusta, eikä rakentamisvaiheessa tule yllätyksiä. Välillä kuitenkin tulee vastaan kohteita, joissa ei ole RakMK F2 mukaisia turvavarusteita.

Tiilikaton huolto

Kattotarkastus suositellaan tehtäväksi kahdesti vuodessa eli keväisin ja syksyisin. Katon pinnan ja sadevesikourujen puhdistuksen lisäksi on tarkastettava mahdolliset tiilivauriot ja kattoturvatuotteiden moitteeton kunto. Ota yhteyttä ja anna ammattilaisen toteuttaa huoltotoimenpiteet aiheuttamatta ainakaan lisää vaurioita.

TEP Roof Oy, Uusimaa

Y-tunnus: 2803613-6
Koskelontie 16 B, 02920 Espoo
Ota yhteyttä

TEP Roof Oy, Pirkanmaa

Y-tunnus: 2803613-6
Turkkirata 25, 33960 Pirkkala
Ota yhteyttä

TEP Roof Oy, Pohjanmaa

Y-tunnus: 2803613-6
Asentajantie 7, 65610 Mustasaari
Ota yhteyttä

TEP Roof Oy, Pohjanmaa

Y-tunnus: 2803613-6
Yhdystie 4, 60100 Seinäjoki
Ota yhteyttä

Pyydä tarjous

Ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous.  Helpoiten se käy täyttämällä tarjouspyyntölomakkeen.

Facebook  Linkedin

Luotettava kumppani

TEP Roof Oy © 2024

Ota yhteyttä