TEP Roof

PVC-katto

TEP ROOF –
Laadukas PVC-katto ammattilaiselta

TEP Roof tekee PVC kattoja taloyhtiöille, teollisuuteen ja rakennusliikkeille. Pystymme toteuttamaan kohteet ympäri Suomea laajan organisaatiomme ansiosta. Olemme urakoineet kohteita viimevuosina isosta Ideaparkin laajennuksesta aina pieniin parvekkeisiin.

Jos olet suunnittelemassa Protan katon tai PVC-katon asennusta, ota yhteyttä meihin! Autamme mielellämme, ja etsimme yhdessä sinulle parhaiten sopivan ratkaisun. TEP Roof asentaa PVC-katot Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Uudenmaan alueilla.

Mikä PVC-katto on?

PVC-katto on valmistettu nimensä mukaisesti PVC-muovista. Polymeeri, polyvinyylikloridi (PVC), ryhmitellään kestomuoveihin. Lämmitettäessä materiaalia voi muotoilla ja jäähtyessään se jäykistyy uudelleen. PVC-kate asennetaan kuumailmalla. Tästä syystä se on avoliekillä asennettavaan kumibitumikermiin verrattaessa paloturvallisempi vaihtoehto. Käytämme asennuksessa Protan kattoja, jotka ovat laadukkaita ja kestäviä.

Katto vaatii tukikerroksen, jotta rakenne olisi tarpeeksi tukeva. Tukikerroksena PVC-katteessa käytetään polyesteriverkkoa tai lasihuopaa. Protan katto voidaan asentaa kalteville, kaareville ja pystysuorille pinnoille.

Milloin PVC-katto on hyvä valinta?

PVC-katto sopii parhaiten isoihin halleihin, joissa vedeneriste asennetaan suoraan lämmöneristeiden päälle ja kattokaltevuus on sellainen, että voidaan käyttää yksikerroskatetta. Tällöin PVC-kate on varsin kustannustehokas vaihtoehto.

Lisäksi PVC-kattoa voidaan käyttää konesaumakattojen saneerauksessa purkamatta vanhaa kattoa. Tämä on edullinen vaihtoehto vesikattosaneeraukselle ja samalla säästetään mahdollisesti sääsuojakustannukset. Konesaumakaton päälle ja uuden PVC:n väliin asennetaan tällöin käyttötarkoitukseen soveltuva ~35 mm laakerivilla.

PVC-yksikerroskatteen minimikaltevuussuositus on 1:40. Suosittelemme kuitenkin Kattoliiton tavoin yksikerroskatteen minimikaltevuudeksi 1:20. Jiirin pohjan minimikaltevuus on 1:60 ja jiirialueella (3 m:n leveydeltä) on käytettävä vähintään 1,5 mm:n PVC-katetta.

PVC-katteiden asennus

Polyesterirunkoiset PVC-katteet kiinnitetään alustaansa kumibitumikermien tapaan mekaanisesti. Mekaanisten kiinnikkeiden määrä vaihtelee kohteesta riippuen ja se lasketaan tuulikuormalaskelmalla. Eri alustoilla saatetaan tarvita laakerointi- tai erotuskerrosta valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Bitumipohjaisten katteiden päälle asennettaessa tarvitaan aina erotuskerros, esimerkiksi suodatinkangas. Protan katon rakenteen toimivuus edellyttää muiden kattomateriaalien tavoin huolellista ilman- ja höyrynsulkua sekä toimivaa tuuletusta. PVC-katon tuuletus on hoidettava mielellään tuulettuvalla räystäsrakenteella ja alipainetuulettimin.

PVC-katon huolto Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla

PVC-katto on huollettava samoin kuten muutkin kermikatot. Kattotarkastus suositellaan tehtäväksi kahdesti vuodessa eli keväisin ja syksyisin. PVC-katteen on säilytettävä hitsattavuutensa koko elinkaarensa ajan.

Huoltotoimenpiteitä tehtäessä on varottava tekemästä reikiä PVC-katteeseen, sillä materiaali ei kestä mekaanista rasitusta samalla tavalla kuin kumibitumikermikatteet.

TEP Roof hoitaa PVC-kattojen huollot, asennukset ja korjaukset laadukkaasti ja ammattitaidolla Pohjanmaalla, Pirkanmaalla sekä Uudellamaalla.

Ota yhteyttä, niin etsitään yhdessä sinun katollesi sopivin ratkaisu!

PVC-kattojen huolto ja asennus seuraavilla paikkakunnilla:

TEP Roof Oy, Uusimaa

Y-tunnus: 2803613-6
Koskelontie 16 B, 02920 Espoo
Ota yhteyttä

TEP Roof Oy, Pirkanmaa

Y-tunnus: 2803613-6
Turkkirata 25, 33960 Pirkkala
Ota yhteyttä

TEP Roof Oy, Pohjanmaa

Y-tunnus: 2803613-6
Asentajantie 7, 65610 Mustasaari
Ota yhteyttä

TEP Roof Oy, Pohjanmaa

Y-tunnus: 2803613-6
Yhdystie 4, 60100 Seinäjoki
Ota yhteyttä

Pyydä tarjous

Ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous.  Helpoiten se käy täyttämällä tarjouspyyntölomakkeen.

Facebook  Linkedin

Luotettava kumppani

TEP Roof Oy © 2024

Ota yhteyttä